Klanten geven ons: 8.5
050 - 36 000 60 |

Auto theorie examen bij rijschool 1-2 Drive Groningen

Ook moet je theorie examen doen, om je autorijbewijs te halen. Dit mag vanaf je 16e al. Wel moet je er rekening mee houden, dat je theoriecertificaat anderhalf jaar geldig is! En dat je deze natuurlijk gehaald moet hebben voordat je het praktijk examen gaat doen.

Theorie programma

Om voor de theorie te leren, maken wij gebruik van een online theorie programma. Om hier gebruik van te maken, kun je hier van ons toegang in krijgen. Ook kun je een leuke app ‘Bordentrainer(Verjo)’ downloaden om de verkeersborden te leren kennen.

Klassikaal

In 2015 heeft het CBR de theorie centra volledig onder handen genomen. Je maakt je theorie examen nu op een touch-screen computerscherm in een klassikale ruimte. Je krijgt 20 tot 30 minuten de tijd om je examen te maken. Het theorie examen bestaat uit 2 onderdelen; ‘gevarenherkenning’ en ‘verkeersregels en verkeersinzicht’. Ook is het mogelijk om de auto theorie in het Engels te maken.

Extra tijd

Als je met de klassikale theorie examen moeite hebt, omdat de tijd jou te snel gaat, zijn er theorie examens met verlengde tijd (tot max. 15 minuten). Deze examens kunnen alleen gereserveerd worden door de rijschool. Ook zijn de tarieven hiervoor hoger dan klassikale examens, vraag dit na bij de rijschool.

Individueel

Dit theorie examen, vindt plaats in een ruimte samen met een theoriemedewerker van het CBR. De medewerker begeleid jou tijdens het examen, bijvoorbeeld met het voorlezen van de vragen. De inhoud van het examen is gelijk aan het klassikale examen. Ook voor deze examens zijn de tarieven hoger dan de andere theorie examens, informeer hiervoor bij de rijschool.

De uitslag van het theorie examen krijg je gelijk na afloop op je scherm te zien. Ook krijg je de uitslag binnen 24 uur na je examen per e-mail toegestuurd van het CBR, dit gebeurt overigens alleen als jij jouw e-mailadres hebt ingevuld bij de reservering.

Informatie aanvragen

Waarom 1-2 Drive?

>> GEEN WACHTRIJEN, DUS METEEN LESSEN
>> ALTIJD DEZELFDE RIJINSTRUCTEUR
>> ALTIJD LES PER 1,5 UUR

Bij 1-2-Drive slaag je zeker!