1-2 Drive

Bij autorijschool 1-2 Drive haal je zeker je rijbewijs!

Voordelig je rijbewijs halen in Groningen of Winschoten?

Wij van Autorijschool 1-2 Drive zorgen ervoor dat je een leuke en gevarieerde rijopleiding krijgt, waarin persoonlijke begeleiding voorop staat. We spelen in op jouw wensen, je hebt de keuze uit verschillende ervaren rijinstructeurs. Bij Autorijschool 1-2 Drive krijg je les van één instructeur. Dit in tegenstelling tot andere rijscholen waar je soms lest met 3 instructeurs. Dat we kwaliteit leveren blijkt uit de goede mond-tot-mondreclame en ons hoge slagingspercentage.

Voordat je praktijk examen mag doen, moet je eerst in het bezit zijn van het theoriecertificaat. Je mag praktijk examen doen vanaf je 17e jaar. 

Ik wil mijn rijbewijs halen!

MACHTIGING

Ook moet je de rijschool ‘machtigen’. Hiermee geef je ons toestemming om jouw praktijk examen te reserveren. Op de website van het CBR log je in met jouw Digi-D en vul je jouw gegevens in. Daarbij heb je ook ons rijschoolregistratienummer nodig, deze is 3194W8.

Het praktijkexamen voor de personenauto duurt 55 minuten. Hiervan is een kwartier beschikbaar voor een introductie en voor de toelichting op de uitslag achteraf. Na de introductie en de ogentest, kan de examinator de auto met je controleren. Hierbij worden de volgende onderdelen gecontroleerd. Om deze punten makkelijk te kunnen onthouden, is het volgende ezelsbruggetje bedacht; BRAVO – B, dit staat voor:

 • Banden
 • Remmen
 • Accu
 • Verlichting
 • Olie
 • Brandstof

Tijdens de rit toetst de examinator je op de volgende onderdelen;

 • Beheersing van de auto
 • Kijkgedrag
 • Voorrang verlenen
 • Inhalen
 • In- en uitvoegen
 • Rijden op kruispunten en rotondes
 • Bijzondere verrichtingen

Direct na afloop zal de examinator teruggekomen in het examencentrum, jou de uitslag geven en deze onderbouwen.

 

HET RIJBEWIJS OPHALEN

Je rijbewijs mag je aanvragen bij het gemeentehuis in jou woonplaats. Met een pasfoto, legitimatie en het bedrag om je rijbewijs aan te vragen. Deze kun je dan na ongeveer 5 werkdagen ophalen.

FAALANGST

Het is mogelijk om een ‘faalangst examen’ te doen, deze duurt maximaal 80 minuten. De examinator is gespecialiseerd in mensen met faalangst. We hebben een speciale pagina aangemaakt voor autorijles en autorijexamen met faalangst.

Meer informatie

Rijbewijs Personenauto

Bij autorijschool 1-2 Drive in Winschoten en Groningen leer je op een leuke, ontspannen manier autorijden. Leer goed autorijden, dan haal je je rijbewijs bijna vanzelf.

Meer informatie

Spoedcursus rijbewijs B

Wil je snel je rijbewijs halen? Met de spoedcursus rijbewijs van autorijschool 1-2 Drive in Groningen en Winschoten leer je snel goed autorijden.

Meer informatie

E achter B

E achter B rijbewijs halen? Bij autorijschool 1-2 Drive in Winschoten en Groningen haal je in één dag je BE rijbewijs.

Meer informatie

Faalangst rijexamen

Heb je angst voor autorijden of voor het doen van rijexamen? Wij helpen je jouw rijangst overwinnen. Zo nodig mag je het faalangst rijexamen doen.

Meer informatie

Rijles met autisme, ADHD of ADD

Heb je bijvoorbeeld autisme, ADD of ADHD? Dan kan een reguliere rijopleiding lastig zijn. Autorijschool 1-2 Drive in Winschoten en Groningen helpt je op weg.

Meer informatie

Automaat Rijbewijs

Je automaat rijbewijs haal je bij Autorijschool 1-2 Drive in Winschoten en Groningen, gespecialiseerd autorijschool voor automaat.

Freedom
Direct een gratis proefles?